Владо Тричков с двоен празник на 11 май

1370 преглеждания

Свогенското селото отбеляза 65 години от създаването на НЧ „Народна култура-1954” и 90 години ОУ „Елин Пелин”

Свогенското селото Владо Тричков, отбеляза 65 години от създаването на НЧ „Народна култура-1954” и 90 години ОУ „Елин Пелин”. Празникът започна с презентация, представена от директора на образователната институция Таня Сърчалиева, която запозна гостите с историята на учебното заведение и напомни за учителите, оставили дълбоки следи в съзнанието на поколения възпитаници на училището. С гордост представи успехите на бивши и настоящи ученици. Поздравления по случай големия юбилей отправиха някогашни преподаватели, сред които Никулка Петровска и Илийка Сърчалиева. Празникът уважиха ученици, гости, медии. Присъстващите имаха възможност да се запознаят и с историята на читалището и неговата дейност през годините. Поздравителен адрес отправи Снежанка Колева - председател на читалище „Искра-1928” - с. Реброво.

Пред параклис „Св. Архангел Михаил“ тържествен водосвет извърши отец Росен Андонов. Последва обръщение от кмета на с. Владо Тричков Иван Николов, който изрази своята почит и благодарност към учителите и читалищните дейци и поздрави всички за празника.

Представител на общинското ръководство  бе заместник-кметът Нина Копринджийска. От името на кмета на Община Своге Емил Иванов, тя връчи подаръци на учениците и самодейците от читалището. Участие в празненството взеха и най-малките възпитаници на училището. Програмата завърши с веселие и изява на местния танцов състав „От малки до големи”.

EspressoNews

Снимки: Община Своге