И в село Томпсън вече има нова спортна площадка

3400 преглеждания

До нея ще има и детска градина

Спортните  площадки в община Своге се увеличиха с още една – на 12 октомври бе открита и тази в с. Томпсън, съобщиха от местната администрация. В изграждането й са вложени 48 хил. лв. от общинския бюджет. Съоръжението е разположено непосредствено до съществуваща детската площадка, с  което се оформя един чудесен кът за игра и спорт. Освен това, плановете на местното ръководство са старата общинска сграда, която се намира наблизо, напролет да се превърне в детска градина. Това ще допринесе за пълноценното използване на двете места за спорт и отдих и ще улесни родителите, които няма да се налага да водят малчуганите в кв. Прокопаник, където е забавачницата сега. Проектирането на детската градина се извършва в момента.

Церемонията по откриването на новата придобивка започна с водосвет, отслужен от отец Стефан. След това инж. Валентин Михайлов – заместник-кмет на общината, поздрави жителите на с. Томпсън и връчи на кмета на селото Мирослав Александров ключовете от новия обект, фланелки и топки за спортистите.

„Тези ключове са символични, площадката никога няма да бъде заключвана, но тя трябва да бъде добре стопанисвана“ – каза Михайлов. „Продължаваме да изпълняваме обещанието във всяко село и всеки квартал да има площадки за спорт и игри, които да отговарят на изискванията и на потребностите на младите хора“ – допълни заместник-кметът в приветствието си и обобщи: „Вече има спортни площадки  в Миланово, Лакатник, Реброво, Владо Тричков, Церово. Остана да направим през следващата година и в Гара Бов, Свидня и в началното училище в кв. Дренов, гр.Своге.“

В началото на 2019 г. ще предстои детската площадка в Томпсън също да бъде подновена. Така ще се оформи един естествен център за децата и спортуващите млади хора.

Възпитаниците на детската градина едва изчакаха да мине откриването и с радост „превзеха” спортната площадка, където започна спонтанно и първият футболен мач.

Цвета Порязова

Източник: Община Своге