Костинброд отбеляза „Седмица на гората”

1678 преглеждания

Тази година с дръвчета бе облагороден язовир „Маслово”

„Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа!” е мотото, зад което застава община Костинброд с кампанията „Седмица на гората”, която по традиция се провежда през първата седмица на април.

През тази година община Костинброд реши да облагороди язовир „Маслово”, като го залеси с над 20 дръвчета, сред които овощни дръвчета, розова и бяла акация. Както всяка година, растенията бяха предоставени безвъзмездно за инициативата от Териториално поделение „Държавно горско стопанство-Сливница“ и фирма „Орхидея”

В кампанията, която се проведе на 6 април, участие от община Костинброд взеха кметът на общината Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд, Александър Ненов - зам.-кмет на община Костинброд, Боби Бачев - секретар на община Костинброд, инж. Красимир Дебеляшки - еколог на община Костинброд, служители на общинска администрация-Костинброд и граждани. От Териториално поделение „Държавно горско стопанство Сливница” присъстваха инж. Стефан Кисьов - зам.директор на ТП-ДГС Сливница и Павел Младенов - горски стражар в ГСУ „Костинброд”.

През последната година язовир „Маслово” се превърна в едно от най-привлекателните места за спорт, отдих и забавление в община Костинброд. Освен зарибеният с риба язовир, пейките и беседките, скоро ще бъде направена и детска площадка за удобството на семействата с деца.

Традиционната Седмица на гората се провежда от 1925 г., като отбелязва нуждата от залесявания и отговорно ползване на горските ресурси. Тази година Седмицата на гората отбелязва и 140 години от създаването на централната горска служба, 120 години специализирана горска преса и 110 години от учредяването на Съюза на лесовъдите в България.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд