Малкият Иво от Драгоман се нуждае от помощ

8583 преглеждания

Необходимата сума за операцията на Иво е 50 017.00 евро

Десет годишният Иво от Драгоман се нуждае от средства за лечение  в Германия. На 23 ноември 2017 година в детската неврология в болница "Св. Наум" София, Ивайло Спасов е диагностициран с тумор в мозъка и хидроцефалия. Само една седмица по-късно на 30 ноември, Иво е опериран, а на 7 декември е изписан от болницата.

"Успокоиха ни, че всичко е наред. Не беше предписана никаква терапия въпреки, че имаше фациалис. След месец и половина настоях за нов резонанс, просто имах усещането, че нещо не е както трябва. И така и се оказа. Операцията не е била ефективна. Туморът си е все още там. Само малка част от него е изрязана колкото да няма хидроцефалия.", споделя майката Христина Трифонова.

Единственият шанс за лечението на Иво е нова операция. Семейството се е свързало с доц. д-р Герганов от клиниката INI в Хановер в Германия. Необходимата сума за операцията е 50 017.00 евро, която е непосилна за семейството на Иво, като в тази сума не са включени разходите за престоя и разходите за придружител.

Във Фейсбук е създадена група "Заедно за усмивката на Ивo", която е в помощ на детето и в която всеки може да се запознае по-подробно със ситуацията и документацията на Ивайло. В групата също така може да се предложат за продажба или закупят предмети, като средствата от продажбата им, ще отиде за лечението на детето.

"Просто искам пак да виждам усмивката на сина си, а тя е най-прекрасната. Пак да го виждам да тича , да кара колело и да се забавлява с приятелите си.Искам с цялото си сърце детето ми да оздравее и да изживее живота си пълноценно! За това днес ви МОЛЯ познати, приятели и непознати добри хора... Помогнете ми да върна усмивката на рожбата си. Благодаря на всеки отделил дори и лев за Иво ! Бъдете здрави!", пише майката Христина във Фейсбук групата. И продължава: "Липсва му училището, самостоятелността и колелото най-вече".

В помощ на малкия Иво е открита дарителска сметка. Предстои да се поставят и дарителски кутии в Драгоман и околните градове.

Всички желаещи да помогнат на малкия Иво, могат да дарят средства по сметка:

Банка "ДСК" ЕАД

BG12STSA93000025190289

BIC: STSABGSF

Ивайло Николаев Спасов

Екипът на EspressoNews призовава всички граждани, които имат възможност - да откликнат на този зов за помощ, както и да споделят информацията, за да може тя да достигне до повече хора.

Ангел Лазаров