Парламентът не гласува рокадите в кабинета

1370 преглеждания

Младен Маринов не е освободен от длъжност

Парламентът отложи на днешното си заседание гласуването на трите министерски оставки, последвали тежката катастрофа край Своге на 25 август.

Причината е, че главният секретар на МВР Младен Маринов, който е предложен от премиера за наследник на министерското кресло на Валентин Радев, няма указ за освобождаване, издаден от президента. Това се налага, поради факта, че именно президентът назначава главния секретар.

В началото на днешната сесия председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разясни, че заради създалата се ситуация, няма да бъдат гласувани и останалите планувани промени в кабинета – както оставките, така и назначенията на министри.

Припомняме, че отговорност с оставките си за инцидента край Своге поеха министрите на регионалното развитие Николай Нанков, на транспорта Ивайло Московски и на вътрешните работи Валентин Радев.

Премиерът Борисов предложи депутатът от ГЕРБ Петя Аврамова да поеме министерския ресор регионално развитие, настоящият заместник-министър на икономиката Александър Манолев да оглави транспортното министерство, а главният секретар на МВР Младен Маринов да стане вътрешен министър.

EspressoNews