ПриКАЗКА в София

1036 преглеждания

Украинците пяха в столицата

Украинската сензация „Казка” направи първия си концерт в България. У нас групата е известна с хита „Плакала”, който миналата година бе един от най-популярните предпочитания в радио чартовете. Събитието се състоя на 27 март и с него бе официално открит Music Jam Club на „София Мюзик Ентърпрайз“, които  заявиха на своите първи гости, че в бъдеще на тяхната сцена ще се качат редица международни и български звезди.

Концертът започна към 22:00 ч. КАЗКА или Александра Зарицкая, Никита Будаш и Дмитрий Мазуряк превзеха публиката с креативност и абстрактност. Във всяка песен като допълнение бяха включили традиционни украински припеви, толкова добре свързани с аранжимента, че дори и дума да не разбираш, пак си привлечен от ефекта на този интересен подход.

Групата е създадена само преди две години, но вече се радва на голям успех. Популярността ги застига още в началото, когато Александра и Никита записват първата си песен „Свята” и се явяват в украинския формат на X-factor. Отпадат преди финала, но представят второто си парче „Дива”, с което се изкачват до върха на класациите. Към тяхното дуо се присъединява Дмитрий Мазуряк – невероятен музикант, умело използващ повече от трийсет инструмента ( свири дори с носа си ). Хитът „Плакала” успява да пробие границата на Украйна и попада в челните места в класации в десетки държави, сред които и България.

Като финал Александра развя украинското знаме и пожела да се снима с цялата публика. След концерта почитателите на групата и на съвременната украинска поп музика имаха възможност лично да разговарят с тях.

Следващата изява на групата е в Чехия, като това е последният концерт на територията на континента. КАЗКА ще обиколи Азия и Щатите, след което като финал на своето световно турне ще се завърне на родната сцена.

Симеон Александров