Спортист Своге влезе в Трета Югозападна лига

2573 преглеждания

Свогенци победиха "Велбъжд" с 4:1

„Спортист” Своге е новият член на Трета Югозападна лига след победа с 4:1 над „Велбъжд“ Кюстендил. Баражът за влизане в по-горна група се игра на 6 юни, на стадиона в софийското село Бистрица. 

Мачът започна с тотален натиск на „Спортист“ още с първия съдийски сигнал, като пропуски направиха Неделин Асенов, Даниел Йорданов и Антоан Асенов. Сините от Своге продължиха да са по-добрия отбор и в 26 минута, Дарио Стоичков центрира и топката бе засечена с глава от Богомил Богомилов за 1:0. „Велбъжд“ се хвърли да изравнява, но след блестяща контраатака подета от Калоян Ангелов, Неделин Асенов се реваншира за пропуските си и направи резултата 2:0. Кюстендилци все пак вкараха в 42 минута хубав гол с глава от непосредствена близост. Играчите на Своге реагираха бързо и след тяхна атака Богомилов вкара втория си гол в мача с отлично насочен удар. При резултат 3:1 за „Спортист“ двата отбора се оттеглиха на почивка.

В 60 минута Деян Борисов реализира за 4:1 след самостоятелна акция, в която успя да излъже четрима играчи на „Велбъжд“. До края, мача се доиграваше, като „Спортист“ задържаха топката, а кюстендилци видимо нямаха физически сили да направят нещо повече.

Другият нов член на Трета Югозападна лига за новия сезон е „Надежда“ Доброславци, който победи Чико от пазарджийшкото село Бяга отново с 4:1.

Ангел Лазаров