Бисквитена торта с маскарпоне

202 преглеждания

Нашето петъчно предложение

Ето и нашето предложение за вкусен и лесен за приготвяне десерт, който е един от любимите на екипа на EspressoNews.

Необходими продукти:

2 пакета бисквити „Закуска“

500 гр. маскарпоне

200 мл. течна сметана (сладкарска)

200 гр. млечен шоколад

прясно мляко - за потапяне на бисквитите

ядки - по избор (за украса)

Начин на приготвяне:

Разбийте с миксер сметаната, докато се получи пухкав крем. Добавете маскарпонето и продължавайте да бъркате с миксера до еднородна смес.

Настържете шоколада с ренде и го добавете към сметаната и маскарпонето, и разбъркайте (този път може и без миксер).

Вземете малка квадратна тавичка и наредете в нея, една до друга, потопените в мляко бисквити. Намажете отгоре с част от сместа, така че хубаво да покрие всички бисквити, и върху нея пак наредете още бисквити, после пак намажете и така, докато ви свърши кремът и бисквитите.

Оставете за една нощ в хладилник. Може да украсите тортата със счукани лешници, бадеми, шоколадови пръчици и плодове.

Добър апетит!

EspressoNews