Две вкусни и лесни рецепти за приготвяне на паста

465 преглеждания

Фетучини с печени червени чушки и спагети с лимонов сос

Пастата е лесно и бързо решение за обяд или вечеря. Представяме ви две вкусни, здравословни и лесни за приготвяне рецепти.

Пикантни фетучини с печени червени чушки 

За тази рецепта трябват само 9 съставки и 25 свободни минути. А резултатът е вълшебен, особено за феновете на печените червени чушки. 

Необходими продукти:

220 грама фетучини

1 супена лъжица масло

4 скилидки чесън

½ малък лук, нарязан на дребно

¼ чаена лъжица черен пипер

340 грама печени червени чушки, отцедени и нарязани на дребно

1-2 чаени лъжици чили пипер (или на вкус)

5 листа пресен босилек, нарязан

Пресен лук, нарязан

Сол на вкус

Начин на приготвяне:

Свари пастата така че да е леко твърда (за около 10-12 минути). Отцеди и остави настрана. Сложи в тенджерата маслото, чесъна, лука и пипера и сотирай на среден огън за около 5-7 минути. Добави червените чушки и чили пипера. Остави за още 2 минути. Свали от котлона и добави спагетите, босилека и солта. Опитай и подправи допълнително, ако има нужда. Сервирай с нарязан пресен лук.

 

Лимонова паста с пармезан

Тази рецепта е за лека и лесна паста, изключително подходяща за бърза вечеря. 

Необходими продукти:

220 грама спагети

1 супена лъжица зехтин

¼ лук, нарязан на дребно

5 скилидки чесън, нарязан на дребно

1 лимон, сок и малко от кората

3 супени лъжици масло

½ чаша пармезан

Пресен магданоз, нарязан на дребно

Пресен лук, нарязан на дребно

Начин на приготвяне:

Свари спагетите според предпочитанията си. В тиган затопли зехтина и добави лука и чесъна. Запържи ги леко- около 5 минути. Добави лимоновия сок и лимоновата кора и готви още 2 минути. Добави спагетите, маслото и пармезана и разбъркай, докато не се смесят добре. Сервирай в чиния, обилно поръсено с магданоз, пресен лук и пипер.

EspressoNews

източник: znamdaiam.bg