КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ВИРУСИ В ИНТЕРНЕТ ЩЕ НАУЧИМ НА SECONF

743 преглеждания

Как да се предпазим от поредния Фейсбук-вирус? Какви са най-разпространените кибератаки и как да се спасим от тях? Как да разпознаем злонамерен мейл, целящ да зарази компютъра ни? Какво е криптовирус  и какво да правим, за да го избегнем?

Отговор на тези и много други въпроси дава първата у нас специализирана конференция по интернет-сигурност SeConf, която ще се проведе на 18 октомври в Интер Експо Център – София. Идеята е на трима ентусиасти – Борислав Величков, Евгени Йорданов и Ален Попович – всеки от тях експерт в различни сфери на интернет-сигурността. Замислена с изцяло практическа насоченост във фейсбук-групата „Маркетинг и уебмастърство”, тя привлече интереса на водещи специалисти, които на 18 октомври ще споделят практически съвети и ценен опит в следните области:

-          информационна сигурност в държавата и отворен код;

-          сигурност на сайт и защита от хакерски атаки;

-          персонална сигурност в интернет;

-          домейн сигурност;

-          Wordpress сигурност;

-          Facebook – сигурност;

-          Ефективни системи за уеб-защита и др.

Очаква се особен интерес да предизвика темата за Open Source, която ще бъде представена от Божидар Божанов, софтуерен инженер и архитект, съветник по въпросите на електронното управление. С него участниците ще дискутират какви са предизвикателствата пред сигурността на информационните системи в администрацията, как би помогнал отвореният код и как трябва да бъдат защитени данните ни. Специално участие в конференцията ще вземат и експерти за борба с компютърните престъпления от ГД БОП. С пълната програма и лекторите можете да се запознаете на сайта на конференцията www.seconf.net , както и да се регистрирате за участие, ако все още има места.