Откриха официално ремонтирания подлез и пътя към кв. "Орлин" в Своге

2490 преглеждания

Инж. Валентин Михайлов - зам.-кмет на община Своге официално преряза лентата на обновените съоръжения

Общинското ръководство на община Своге откри ремонтирания и рехабилитиран подлез в града и пътя към квартал „Орлин“. Инж. Валентин Михайлов - заместник-кмет по строителство и инфраструктура на община Своге официално преряза лентата на обновените съоръжения. На церемониите присъстваха представители на общинската администрация, жители и медии. 

Инж. Михайлов поздрави присъстващите като отбеляза, че реконструирането на двата обекта е част от цялостната активна инфраструктурна политика на община Своге, заложена в мандатната програма на кмета г-н Емил Иванов за периода 2015- 2019 г. Градският подлез, построен през 1982 г., е изцяло ремонтиран, обновен е мраморът, подменена е покривната конструкция, монтирана е система за наблюдение. Г-н Михайлов се обърна с призив към жителите на града да пазят обновения подлез и да го поддържат чист и приветлив.

Основният път, който свързва кв. „Орлин“ със Свогв, бе реконструиран със средства в размер на 450 000 лева, отпуснати от Министерство на финансите на основание Постановление № 153 на Министерски съвет/28.07.2017 г. Като част от цялостната реконструкция бяха положени два пласта асфалт и бордюри, отстранени бяха аварии на водопровода, изградена бе допълнителна подпорна стена. Направена беше корекция на река Искър и оформени места за риболов.

 

EspressoNews