Първият фестивал Free spirit day ще се проведе с кауза

1843 преглеждания

Мини фестът ще подкрепи хората със зрителни затруднения

Фестивал Free spirit day с кауза в подкрепа на хората със зрителни затруднения, ще се проведе за първи път в София, на 29 септември във Fabrica 126, с начален час 12:00 ч.

Организатор на събитието е руската изпълнителка Ника Любецкая, която се обявява против забраната на незрящи граждани да влизат в обществени сгради, заведения, магазини, банки, транспортни средства с кучета водачи, които са техните очи.

По време на Free spirit day представители на фондация „Синергиа“, които са поканени от Любецкая ще поставят на всички желаещи кърпа на очите и ще ги карат да разпознават какво пият или какво държат в ръцете си. По този начин ще покажат на виждащите какво представлява животът без зрение. 

„Целта на експеримента, в който каним да се включатт всички посетители на фестивала е да се даде широк обществен отзвук на този проблем и тази бариера да бъде премахната, защото си даваме ясна сметка, че тези четириноги са очите на тези хора. Освен това те са умни, добре възпитани и съобразителни и със своето присъствие по никакъв начин не пречат на околните, нито застрашават живота им.“, споделя Ника Любецкая.

В рамките на фестивалния ден ще бъде поставена и дарителска кутия, в която всеки желаещ ще може да дари средства, с които да подкрепи дейността на фондацията.

Програмата на целодневния фестивал включва хендмейд базар, провеждане на арт работилници, DJ party и представяне на новия интернационален музикален проект на Ника Любецкая. Повече информация за събитието може да намерите на фейсбук страницата на Free spirit day.

Билети за събитието могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и в магазин-работилничка „Къщичка“ на бул. „Македония“ 10 и на място – в деня на фестивала. 

EspressoNews e медиен партньор на първото издание на Free spirit day.

EspressoNews