СУ „Иван Вазов“, гр. Своге ще се радва на чисто нова спортна зала

339 преглеждания

Проектът предвижда цялостна реконструкция и разширение на физкултурния салон

На 17 април, бе открита строителната площадка на обект „Разширение, реконструкция и преустройство на спортна зала към СУ „Иван Вазов“ - град Своге“. Проектът предвижда цялостна реконструкция и разширение на физкултурния салон. В проектните дейности се включват рехабилитация на покривното пространство, саниране, доставка и монтаж на дограма, на соларна система, реконструкция на подовата настилка в залата, цялостно преустройство на съществуващите бани и тоалетни, монтаж на отоплителна система. Ще бъде обособено място за публиката с капацитет 300 седящи места. Ще бъдат закупени чисто нови спортни уреди. Продължителността на проекта е 180 дни.

В конферентната зала на Община Своге, заместник-кметът инж. Валентин Михайлов, подписа документите за стартиране на строителството в присъствието на представители на фирмата изпълнител “ЕСМ Селановци“ ДЗЗД, фирмата, която ще упражнява строителен надзор „БГ Инженеринг“ ЕООД, представители и експерти от общинска администрация.

Първата копка бе направена от инж. Михайлов, който е бил и технически ръководител по време на строителството на сградата през 1985 г. Церемонията се проведе в двора на СУ „Иван Вазов“ в присъствието на Нина Копринджийска - заместник-кмет, директора на училището Любомир Янакиев, учители, ученици, медии. Г-н Михайлов поздрави присъстващите и пожела успешно реализиране на проекта като отбеляза  фактът, че реконструкцията е била належаща. Той изрази надежда, че през следващите шест месеца залата ще придобие изцяло нов облик. Кирил Георгиев - представител на фирмата, която ще извършва строително-монтажните работи, представи детайлна информация за предстоящите реконструкции - ще се разшири сградата, ще се построи още една със санитарен възел и техническо помещение. Ще се изгради открита тераса, гранитни стълбища. На съществуващата спортна площадка ще бъде поставен нов асфалтов слой, ще се изгради нова подпорна стена. Ще бъде монтирана фотоволтаична система със соларни панели.

Реализацията на проектните дейности е дълго очаквана и е плод на усилията на общинското ръководство и кмета Емил Иванов за осигуряване на финансиране. Средствата за осъществяването им представляват целево финансиране от Министерство на образованието и науката. Специални благодарности бяха изказани към министър Красимир Вълчев. След приключване на дейностите по проекта, учениците и децата от града ще се радват на нова, модерна зала, разполагаща с нужните условия за провеждане на часовете по физическо възпитание и заниманията на спортните клубове.

EspressoNews

Снимки: Община Своге