Веган морковена торта

1175 преглеждания

 

 

Предлагаме Ви една много вкусна и интересна рецепта с моркови! Ако харесвате сурови, здравословни, нетрадиционни десерти, със сигурност ще оцените тази рецепта! 

Необходими продукти за блата:

250 гр моркови

300 гр накиснати орехи

250 гр фурми

80 гр кокосови стърготини

1 чл канела

½ чл индийско орехче

Необходими продукти за крема:

250 гр накиснато кашу

6 фурми

150 мл вода или ядково мляко

2 сл разтопено кокосово масло

2 сл лимонов сок

Ванилия

 

Начин на приготвяне:

Блата - в кухненски робот сложете морковите и ги надробете леко, да не стават на каша. Към тях добавете всички останали съставки и ги блендирай до получаване на груба смес, която леко залепва като я притискате между пръстите си. Във форма за торта или правоъгълна стъклена купа разстелите хартия за печене. Отгоре изсипете сместа и я притиснете хубаво с пръсти до получаване на равномерен блат.

Кремът - поставете всички съставки в блендер и блендирайте до получаване на гладък крем. Ако е необходимо добавете още ядково мляко или вода. Може и с пасатор.Полученият крем разстелете равномерно върху блата.

Може да  оставите тортата в хладилника за през нощта, за да стегне или да я сложите в камерата за 1-2 часа. Поръсете с орехи, стафиди, настъргани моркови, чиа семена или нещо друго по ваш вкус!

 

EspressoNews