„Бързи, умни, креативни за Деня на Европа! “

2069 преглеждания

Отбор "Летци" от СУ "Летец Христо Топракчиев" с второ място в надпревара, посветена на Деня на Европа

На девети май, България за 13 поредна година празнува официално Деня на Европа. Ден, който символизира стремежа към единство, мир и просперитет в Европа. Всяка година на тази дата се отбелязва първата стъпка в процеса на обединение на държавите в Европа, което се превръща в Европейския съюз, на който пълноправен член е и нашата държава.

По повод Деня на Европа, Информационният център „Европа Директно” - София, Центърът за развитие на човешките ресурси, Европейският потребителски център - България и Националният център за контакт по програма „Европа за гражданите”, организираха празнично събитие с образователни игри за младежите и щандове на европейските информационни мрежи.  Събитието се проведе в Южния парк, като се включиха 54 деца  от 6 различни училища. Организаторите изчерпателно запознаха младите европейски граждани с правата им при пътуване, почивка, работа или учене в Европа и с възможностите за финансиране на проектни предложения.

Девет ученици от СУ„Летец Христо Топракчиев“, Божурище се включиха в оспорвано интерактивно състезание, което изправи участниците пред реални предизвикателства, като изпита техните физически, интелектуални и творчески способности.  Отбор „Летци“ заложи на доброто си настроение, досетливостта, креативността, работата в екип и ,разбира се, на късмета си.

В съревнованието се включиха Бианка Маринова, Джулия Нейкова, Ивайло Ивайлов, Йоанна-Виктория Лозанова, Петя Славкова, Микаела Спасова, Паолина Трайкова, Николета Стоянова, Александър Трайков и класният им ръководител Лидия Косева.

След близо 3 часа оспорвана игра, различни викторини и изпитания, отборът от СУ„Летец Христо Топракчиев“ зае призовото 2 място на стълбичката на победителите. Учениците получиха различни подаръци - сакове, канцеларски материали, шапки и дори джапанки!

Събитието мина под надслова:  „Бързи, умни, креативни за Деня на Европа!“.

Йоана-Виктория Лозанова, ученик в СУ „Летец Христо Топракчиев“, град Божурище, първи подгласник на победителите в „Работилница за репортери 2018 – Родова памет“