„Аферата в хотел Уестминстър“ ще оплете публиката в Костинброд

1601 преглеждания

Смехът излиза от дъното на дробовете

Брилянтна комедия на Рей Куни стъпва на сцената на НЧ “Иван Вазов - 1947”, за да зареди с положителни емоции публиката на Костинброд. Лека, динамична и много забавна – така определят постановката „Аферата в хотел Уестминстър“, която ще се  играе на 4 октомври 2018 г. в Костинброд с начален час 19:00.

Постановката е на Валентин Балабанов, сценографията – на Георги Славков, а в ролите ще се превъплътят любимците на публиката Ивайло Захариев, Ивайло Калоянчев, Светослав Пеев, Георги Бояджиев, Виктория Янева, Николай Иванов, Снежана Малковска, Иван Иванов, Василка Сумева, Мария Миради.

В очите на Управителя на хотела, Джак Бейкър е пияният брат на Джордж и се казва Фред, за пред Рони той е Том – смахнатият брат на Мистър Уили. От своя страна ергенът Джордж първоначално е д-р Ливингстън, но после става Мистър Пиджън – мъж на Айви, която е братовчедка на жената на Рони – Джейн. А пък камериерката от Италия, която не говори английски, но пък е много жизнерадостна, така и не успя да смени чаршафите, за сметка на което я ползваха за булка на Мистър Пиджън. Нещата стават съвсем сложни, когато на сцената излиза и сестра Фостър….

Всичките лъжи са, за да не хванат Министър Ричард Уили, който трябва да е в Камарата на представителите заедно с Премиера Тачър (или иначе казано Маги), в афера с Джейн Уърдингтън – секретарка на  Нийл Кинък от опозицията.

Като прибавиш към всичко това, изтънчения британски хумор на Рей Куни, смехът просто излиза от дъното на дробовете дори на най-критичния театрален зрител. Валентин Балабанов (режисьорът) и актьорите на сцената не добавят почти нищо от себе си върху брилянтната творба, а това за хората на изкуството е мнооого трудно нещо. Всички те се справят просто прекрасно със задачата да оставят текста да завладее сцената и да улиса зрителите.

Леко, динамично, с вкус и много много много смешно!

Цена на билетите: 10 лв., 8 лв.  

EspressoNews
Източни
ci: http://theatre.art.bg, Фeйсбук