„БДЖ-Пътнически превози” търси служители с и без квалификация

6945 преглеждания

Вижте какво предлагат от дружеството

Задълбочава се кризата за кадри има в "БДЖ-Пътнически превози“. Това става ясно от писмо от управителя на дружеството Пламен Пешаров, изпратено до кмета на Сливница. С него Пешаров уведомява, че в БДЖ търсят служители на позиции като: „Локомотивен машинист”, „Помощник-машинист, локомотивен”, „Ръководител движение”; „Електротехник”, „Шлосер по ремонт на локомотиви и вагони”, „Маневрист”, „Маневрен и постови стрелочник”, „Кондуктор”, „Техникмеханик, ревизор на вагони”, „Заварчик", "Работник по ремонт” и др.

На всички кандидати, които не притежават необходимата квалификация, от БДЖ са готови да поемат обучението в Център за професионално обучение към държавната железница. През времето на обучение на курсистите се осигурява издръжка в размер на минимална работна заплата и безплатно пътуване от и до дома. С кандидатите ще бъдат сключени договори за работа в „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД и след успешното им завършване ще бъдат назначени на работа незабавно, става ясно още от писмото.

За кандидатите, които желаят да станат част от екипа на дружеството и отговарят на изискванията за позицията, се предлага трудов договор, социален пакет - социална сума срещу ползване на отпуск, ваучери за храна, достъп до бази за спорт, отдих и туризъм на преференциални цени, сигурна работа и безплатно пътуване с цялата ЖП мрежа.

В „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД напомнят и за стажантските си програми за млади хора без опит, които се обучават или скоро са се дипломирали и не притежават стаж по специалността. Друга възможност е тяхната стипендиантска програма, която има за цел подпомагане на обучаващите се в средни и висши учебни заведения чрез изплащане на стипендии или семестриални такси.

Във връзка с гореизложеното се надяваме на ползотворно сътрудничество с Вас и местното управление и сме готови да предоставим и друга допълнителна информация, която Ви е необходима.

„БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД е на адрес гр. София 1202, бул. „Мария Луиза” No 102. Лице за контакти - Денислав Спасов, ръководител отдел „Човешки ресурси”, електронен адрес: dspasov@bdz.bg

Източник: Община Сливница