„Байк и рън за Чепън“ в Община Драгоман

1959 преглеждания

На 23 април от 8:30 ч. пред сградата на община Драгоман за поредна година ще се проведе традиционната забавна и атрактивна надпревара „Байк и рън за Чепън“, която привлича любителите на планинското бягане и колоездене от всички възрасти и степен на подготвеност в района на Драгоман и Чепън планина.

Основна цел на „Байк и Рън за Чепън“ е да популяризира велосипеда и бягането като здравословни начини за придвижване. Събрало близо 500 участници през 2015 г., състезанието посреща все повече ентусиасти, желаещи да премерят силите си в тези набиращи все повече популярност спортни дисциплини. Същевременно събитието се стреми да популяризира сред загрижената за природата млада и активна публика една слабо позната туристическа дестинация в близост до столицата – красивата Чепън планина и Драгоманското блато.

Организатори на събитието са магазини Stenata и Adventura.bg, в партньорство с община Драгоман.
И по двете направления –за бегачи и колоездачи, желаещите да участват отново ще могат да избират между дисциплините маратон (42 км, мъже/жени) и полумаратон (21.3 км, мъже/жени). Категориите по възраст остават непроменени – юноши (до 18 г.) и старша (над 18 г.). Единственото необходимо условие за включване на юноши е представяне на предварително попълнена декларация от родител. С особено внимание към най-малките, събитието предвижда и детски състезателен маршрут на площада пред общината с допълнителни забавления и изненади.

Наградите са осигурени от Scott Bulgaria, Julbo, Deuter и магазини „Стената“.
За добрия тонус и сила на състезателите ще се погрижат от NICS, които ще предлагат енергийни блокчета от изцяло природни съставки.
След успешно извършена регистрация, участниците ще могат да заплатят такса за участие и да вземат състезателните си номера от магазини „Стената“ и на място, преди началото на състезанието.
И тази година за техническата изправност на състезателните велосипеди ще се погрижи мобилна работилница Fix&Ride, а за тези, които нямат собствен могат да наемат подходящ велосипед от Compass-Bikes.

Източник: zelenidni.com