"Благодарим ви, че ви има" ще казва Община Драгоман на нейните жители-добротворци

2292 преглеждания

С публикации на сайта си ще показват делата в полза на обществото

Община Драгоман ще показва добротворчеството, което нейните жители извършват в помощ на обществото. Целта на местната администрация е да даде нужното признание на онези хора, които безкористно помагат и влагат собствен труд и средства, за да облагородят своето населено място или да помогнат на нуждаещ се. Това ще става чрез публикации на официалния интернет сайт на Община Драгоман.    

„Замисляли ли сте се някога около вас колко са скромните, вежливите и толерантните хора? Тези, които спазват правила, грижат се както за частната собственост, така и за общинската собственост, казват редовно благодаря. Със сигурност не са малко, нали? Замисляме ли се обаче, че тези хора са по-тихи? Не им обръщаме внимание, защото доброто лесно се подминава. Докато агресивните, нахалните, тези нарушаващите правилата са навсякъде около нас. Трябва обществото някак да каже едно голямо “Благодаря” на тези вежливи, скромни, добри хора, уважаващи демократичните правила. Затова, че ги има, въпреки ситуацията около тях!“, обръщат се от Общината към съгражданите си и допълват:

„За нарушаващите правилата в България има закони и наказания , но за хората служещи за пример няма нищо. Обществото трябва да промотира това поведение. Затова започваме да показваме реални ситуации и действия на такива хора. Ще говорим за тези, които ни помагат всеки ден без да го показват публично. Нека всички заедно им кажем „Благодарим ви, че ви има”. За нас вие сте примерът, който трябва да следваме. Всички ние, които живеем в днешния свят, се нуждаем от стандарти за сравнение и примери за подражание.“, се казва още в публикацията.

Първото добро дело, на което от местната администрация дават гласност е приспособление на контейнер за смет, което ще служи за изхвърлянето на топла пепел от камините и печките на твърдо гориво през зимата. То е направено от жител на Драгоман, а целта е намаляване на отпадъка и опазване на общинското имущество.

„Подобни примери са живо доказателство, че не битието определя съзнанието, а тъкмо обратното – съзнанието определя битието. Вярваме, че ако всички се опитваме да бъдем човекът, на който искаме да приличаме, ще живеем в един по-добър свят.“, завършват публикацията си от Община Драгоман.

EspressoNews