„Воля за спорт” се проведе и в Своге

1850 преглеждания

Кметът на община Своге инж. Жоро Цветков взе участие в състезанията по канадска борба, като преди това поздрави организаторите за благородното им начинание и пожела успех на участниците, а членове на общинската администрация се включиха в бадминтона и шахмата.
Официални гости на събитието бяха депутатите Светлана Ангелова и Светлин Танчев, както и Георги Янакиев от Министерството на младежта и спорта. Водеща беше Нина-Никол Хамилтън. Участие в програмата взеха и певиците Бриана, Веси Маринчева и Ивана Мей. Г-жа Светлана Ангелова също премери сили в канадската борба срещу отец Стефан Стойчев от Батулийския манастир „Св.Николай Чудотворец”. И наистина стана чудо – тя победи.
Над 15 човека от общината с различни увреждания взеха участие в спортните игри и бяха много щастливи от своите победи. Те бяха наградени в различните категории спорт от кмета на община Своге инж. Жоро Цветков и от Христо Йовов, които им връчиха медали и купи.
Свогенската общественост се включи спонтанно в инициативата и в крайна сметка се получи един весел и приятен празник, като най-активни бяха децата. Те също получиха медали за участието си.
По официални данни инвалидите в България са над 1 200 000 души, от които работещи са само 1%. 30% от инвалидите в България въобще не излизат от домовете си. Инициативата цели те да бъдат изведем навън, да се приобщят към различни спортни състезания, пригодени за хора в неравностойно положение и да се почувстват равностойни и побеждаващи хора.

Източник: www.svoge.bg