„Вършец 2019“ излъчи своя победител

2594 преглеждания

Волейболната надпревара за ветерани бе спечелена от отбора на Берковица

На 5 април, стартира четвъртото издание на волейболния турнир за ветерани за купа „Вършец 2019”. В надпреварата се включиха осем мъжки и три женски състава от седем града - Варна, Русе, Велико Търново, Берковица, Кърджали, Монтана и домакините от Вършец. Мачовете се проведоха в новопостроената зала „Арена Вършец” в два поредни дни на пети и шести април. 

На тържественото откриване в петък, кметът на община Вършец, инж. Иван Лазаров, приветства тазгодишните участници и им пожела успех. „Има голям интерес. В нашия град този спорт е със сериозни традиции.”, сподели той. Във Вършец са израснали много добри волейболисти, сред които е и либерото на националния отбор - Теодор Салпаров.  Идеята на турнира е да стимулира повече хора да спортуват, независимо от тяхната възраст.   

Надпреварата бе открита от женските състави на „Дунав” - Русе и Велико Търново, като търновки спечелиха мача с 2-0 гейма. До края на деня се проведоха срещите между мъжките отбори на ВК „Берковица” и ВК „Велико Търново”, ВК „Арда” и ВК „Дунав Русе ІІ”, ВК „Черно море” - Варна и ВК „Велико Търново”, ВК „Вършец” и ВК „Монтана”. След 13 мача при мъжете, бяха определени четвърт и полуфиналистите на турнира, като в крайното класиране на трето място застана отбора на ВВК "Велико Търново".

Призът „Вършец 2018” бе спечелен от състава на ВК „Берковица”, който на финала победи домакините от ВК "Вършец". Организаторите отбелязват, че тази година предендентите за купата са повече и се надяват през следващата година в града да си дадат среща още отбори, а интересът на публиката към двудневния турнир да е много по-голям. 

Пролетният турнир е част от набиращите все по-голяма популярност спортни събития във Вършец, които продължават и през лятото, когато по време на "Празника на курорта, минералната вода и Балкана", освен волейболни игри, се провеждат турнир по футбол и състезание по конен спорт. Общината работи за поддръжката на изградените вече спортни съоръжения, както и за построяването на нови такива, което създава подходящи условия за спортни лагери. В последно време града се доказва не само като балнеолечебен курорт, но и като все по-успешен спортен център и нарастващият интерес към волейболния турнир за ветерани от отбори от цялата страна е свидетелство за това.

Материалът е изготвен от Елина Алипиева, ученичка в ПЕГ „Йоан Екзарх”, гр. Враца, за ученическия проект на EspressoNews - „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“

„Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ MagnitАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontime

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRсп. Мениджърnoviteroditeli.bgobekti.bgTeen Station

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2019  Пътят към дома“: Община Враца