„Голямото сърце“ на община Драгоман ще подпомага даровитите деца

2039 преглеждания

В контейнера със специална форма ще се събират пластмасови капчки за рециклиране

Специален контейнер с формата на сърце, бе поставен на 1 април в центъра на град Драгоман. В него ще се събират пластмасови капчки за рециклиране, като събраните средства ще се използват към Фонда, създаден с решение на ОбС-Драгоман от месец март 2019 г., с първоначална гласувана сума от общинския бюджет в размер на 5 000 лв.

Целта на този фонд е ефективното прилагане на Годишния план за подкрепа личностното развитие на децата и учениците в предучилщното и училщното образование, като събраните средства ще се разпределят за подпомагане на деца и ученици с изявени дарби. Инициативата е на Община Драгоман, като "сърцето" ще остане на централния площад в града безсрочно.

Ръководството и Общинската администрация, призовават, непотребните пластмасови капачки да не се изхвърлят в кофи, кошчета или контейнери, а да се събират и поставят в специално изработеното "сърце".

Материалът е изготвен от Ева Евлогиева, ученичка в СУ „Христо Ботев“, гр. Драгоман, за ученическия проект на EspressoNews - „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“

„Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ MagnitАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontime

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRсп. Мениджърnoviteroditeli.bgobekti.bgTeen Station

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“: Община Враца