„Да изчистим България заедно” в Сливница

1814 преглеждания

Инициативата се проведе на 16 септември в цялата страна

За седма поредна година община Сливница се присъедини към кампанията „Да изчистим  България задно”. Инициативата на bTV Media Group се проведе на 16 септември 2017 г., в цялата страна.

В съботния ден, жители от Сливница и селата, ученици и доброволци на БЧК се събраха пред сградата на общината, където получиха специално подготвени тениски с логото на кампанията и общината, както и материали за почистването.

Служителите на общинската администрация и доброволци на БЧК почистваха района от зала „Арена Сливница” до входа към града и по улица „Симеон Велики”. Село Гургулят почисти района около кметството и коритото на реката. Селата Ракита, Братушково, Извор, Драготинци, Гълъбовци почистиха улиците и детските кътове. Село Алдомировци също участва активно в кампанията с почистване района около черквата и парка. Учители и ученици почистваха районите около училищата, а гражданите се включиха в почистването около блоковите пространства и улиците на които живеят.

Кметът на община Сливница г-н Васко Стоилков, ръководството на общината и Марин Павлов – председател на ОбС Сливница изказват своята благодарност към всички, които участваха в кампанията.

EspressoNews