Десислава Василева представи "Работилница за репортери 2017" пред ученици от родното си училище - СУ "Летец Христо Топракчиев"

2722 преглеждания

Десислава Василева, управляващ директор на "Еспресо Медия" се "завърна" в родното си училище. Причина за емоционалната среща с учениците от 10 и 11 клас на СУ "Летец Христо  Топракчиев", която се състоя на 13-ти март е образователният проект "Работилница за репортери". Той се организира за втора поредна година от екипа на Espressonews.bg - информационен портал за новините на запад от София, като целта му е да стимулира творческото желание на учениците в средните училища на шест общини на запад от София, да им разкрие "тайните" на журналистическата професия и по този начин да подпомогне и тяхната професионална и кариерна ориентация.  Посещението бе организирано с мотивацонна цел, както и за запознаване на участниците с тънкости от кухнята на професията, за които разказа специалния гост Доника Ризова, автор и водещ на „Медиите ON AIR” и КСО мениджър на национална телевизия Bulgaria ON AIR, която е член на журито на конкурса за втора поредна година.

Десислава Василева бе представена на учениците от своя учител по литература и настоящ директор на училището г-жа Мая Карамфилова, като без да сдържа емоциите си сподели, че причината да се занимава именно с тази дейност е  вярата и подкрепата на нейната г-жа Карамфилова и вдъхновението, което е изживявала в часовете по литература. „Искам да предам нататък и да помогна на децата да разкрият своя потенциал и да имат възможност за пълноценната му изява. Чрез проекта, искам да им покажем, че те могат и, че трудът и талантът им ще получат адекватна оценка и признание. Затова  организираме конкурса и им даваме напътствия, съвети и възможност, като така ги подпомагаме по пътя на тяхната професионална ориентация и реализация. Затова, като част от мотивационния подход, работим с известни личности от бранша, до които учениците могат да се докоснат, да зададат своите въпроси и да получат внимание и отношение, противно на стериотипа, че "всичко в тази държава става с връзки". Вярвам, че тези срещи и възможността да получат оценката на утвърдени специалисти ще вдъхнат ентусиазъм и повече устременост не само на участниците в проекта, но и на техните съученици с интереси в други области да търсят по-активно и смело пътища за пълноценно професионално и обществено развитие.“ – сподели Десислава Василева. Тя благодари на Доника Ризова за вдъхновяващите разкази и ценни съвети, които отрави към участниците в проекта и техните съученици.

След срещата в училище "Летец Христо Топракчиев" в гр. Божурище, денят им продължи със среща с учениците от СУ "Св. Св. Кирил и Методий", гр. Сливница.

Срещите са една от новостите в тазгодишното издание на конкурса, като предстои и други членове на журито да разкажат за своята професия и да беседват с ученици от горните курсове на средните училища в общините Божурище, Годеч, Драгоман, Костинброд, Своге и Сливница.

Проектът "Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България" се осъществява с любезното партньорство на  BULGARIA ON AIR, b2b Media, Мениджър.News, 360 Creative, Автошкола Василеви , патрон на тазгодишното му издание е  Ева Майдел /Паунова/.

По време на вчерашните срещи, Доника Ризова обяви още една от наградите, за които ще се борят участниците в конкурса -  стаж в телевизия BULGARIA ON AIR в предаването Медиите ON AIR

 

Десислава Василева е собственик и управител на информационния портал  за новините на запад от София Espressonews.bg и на комуникационната компания „Айдиа пиар енд адвъртайзинг“. Завършила е средното си образование в СУ „ Летец Христо  Топракчиев", гр. Божурище, има магистърска степен по „Връзки с обществеността” и бакалавърска степен по специалността „Социални дейности в сферата на трудовата заетост” от СУ "Св. Климент Охридски".

 

Александра Джамалова

Проектът "Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България" се осъществява под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел  и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaАвтомотор Корпорация АД, ПГ „Велизар Пеев“ – град Своге, TBI InfoИнтегралОСКАР-ЕЛSamsoniteБигла 3Go4Raw.

 

Ексклузивен телевизионен медиен партньор:  

Българската национална телевизия

 

Медийни партньори

BULGARIA ON AIRb2b Мediaсп. Мениджърnoviteroditeli.bgObekti.bgИА Кросс