"Драгоман" разгроми "Спортист" Драговищица с 10:3

2871 преглеждания

Димитър Иванов вкара шест гола за победата с която Драгоман излезе на второ място

В мач от 15 кръг на ОФГ „София-Запад“ ФК Драгоман разгроми с 10:3 гостуващия Спортист Драговищица.

Мачът бе директен спор за второто място в класирането, след загубата на Костинброд от Ком Годеч.

Мачът започна повече от добре за Драгоман и те откриха резултата още в 8 минута след удар с глава на Димитър Иванов.

Иванов повтори упражнението отново в 18 минута, с което домакините поведоха с 2:0. Двата гола сякаш стаписаха гостите от Драговищица и те така и не намериха своята игра до края на срещата.

Драгоманци пък се развихриха с пълна сила и още в 20 минута отново Димитър Иванов направи резултата класически след асистенция на Мариан Чавдаров Китанов.

В 27 минута комбинацията между крилото и нападателя на "граничарите" се повтори с което Иванов покачи преднината на отбора си на 4:0.

Четри минути след това за ФК Драгоман се разписа и Роберто Соколов за 5:0.

До края на първото полувреме резултата набъбна на 6:0 след още един гол на Димитър Иванов след асистенция на Роберто Соколов.

С подновяването на играта през втората част домакините имаха моментно отпускане следствие на което Спортист Драговищица вкара два бързи гола само в рамкита на две минути и намали на 6:2. Точни за Спортист бяха Христо Чолаков в 47 минута и Симеон Орманков в 49 мин.

Домакините бързо взеха нещата отново в свои ръце след двата гола и в 61 минута за шести път Димитър Иванов реализира след подаване на Димитър Алексиев за 7:2.

Самият Алексиев пък застана зад топката в 78 минута след като рефера отсъди дузпа за игра с ръка в наказателното поле на драговищенци. Алексиев не сгреши и покачи резултата на 8:2 в полза на ФК Драгоман.

Само минута след дузпата "граничарите" вкараха и девети гол дело на Мариан Марианов Китанов.

Резултата стана двуцифрен в 84 минута след попадение на Николай Зарков. До края на мача гостите от Драговищица върнаха още едно пападение чрез Даниел Колев за крайното 10:3.

С шестте си гола  безпорният играч на мача бе Димитър Иванов. Целият отбор на Драгоман игра повече от отлично за шестата поредна победа през пролетния полусезон и показаха отново, че именно отборната игра и колективния дух са в основата на блестящото им представяне.

С победата ФК Драгоман събра 31 точки и излезе на второ място във временното класиране. Спортист Драговищица остават с 29 точки  и заемат четвърто място.

В следващия кръг Драгоман приема Искра Искрец, а Спортист Драговищица гостува на Ком Годеч.

 

Ангел Лазаров