„Екстрийм Арт – Своге 2018“ ще посрещне любителите на адреналина с два въжени тролея и бънджи скокове

3893 преглеждания

Водопад Скакля, село Заселе и Вазовата екопътека за втора поредна година ще бъдат център на приключенски и екстремни изживявания

Два въжени тролея с дължина над 100 метра, арт и екстремни изживявания ще предложи на любителите на приключенията и красивата природа второто издание на „Ектстрийм Арт - Своге“ 2018.

Живописният и впечатляващ водопад „Скакля“, край село Заселе, Вазовата екопътека и поляните край скалния венец на водопода ще вдигнат адреналина и ще предизвикат възможностите на хората, които са готови да преминат през някоя от атракциите на екстремния фестивал. Събититето ще се проведе в неделя 05.08.2018 г. Най-нетърпеливите да се включат в него, ще могат да го направят още в ранни зори, като дойдат на голямата поляна над скалния венец на 80 метровия водопад Скакля.

Те ще могат да се запишат за една от трите основни атракции предварително, в онлайн регистрационна форма, в която изрично ще трябва да посочат по кой от двата въжени тролея, изградени там или скок с бънджи от кран, който ще бъде ситуиран на площада в село Заселе, искат да преминат. За разлика от предходната година, когато любителите на екстремното имаха за задача да преминат през повече от едно от приключенията, за да участват в томболата, през тази година желанието на организаторите е повече хора да имат възмжнст да изпитат усещането и себе си спускайки се по един от двата въжени тролея или скачайки с бънджи. Другата новост, спрямо миналата година е втория въжен тролей, който ще бъде разположен в скалните венци в дясно от водопад „Скакля“и ще бъде доста по-стръмен от този, който участвалите в „Екстрийм Арт - Своге 2017“ познават и вече са преминали.

Освен с екстремни изживявания, тази, които ще изберат в неделния ден да посетят събитието, ще могат да се забавляват с богатата музикална и игрова програма, която организаторите са предвидили на поляната над водопада, да участват в томбола за интересни награди и да се насладят на уникалната природа в района. Освен водопад Скакля и Вазовата екопътека, от която се откриват неповторими гледки към Искърското дефиле и Стара планина, наблизо се намира и другият впечатляващ водопад и живописна екопътека - Под камико в Бов, пещерата Темната дупка и спиращите дъха скали над село Лакатник с изградения заслон на тях, красивата река Искър и още много природни и културни забележителности, които дават възможност за пълноценно изживяване за хора от всякакви възрасти.

Желаещите да се запишат за преминаване през едно от трите екстремни съоръжения, може да го направят на регистрационната форма на адрес: http://shopeee.com/s/mes, която може да намерят и във фейсбук събитието, както и на фен страницата на „Приключенски Екстрийм Тур“ в социалната мрежа. Там могат да следят и за текуща информация и новости, свързани с програмата и организацията на събитието. Местата са ограничени! След попълването им, формата за регистрация ще бъде прекратена.

„Екстрийм Арт - Своге 2018“ е част от веригата от екстремни събития „Приключенски Екстрийм Тур“, която се реализира за първи път в страната. Организира се от Община Своге, генерален спонсор „А1“, Сдружение „Маринела“. Медийни партньори са: Дарик радио, Bulgaria On Air, EspressoNews, Peika.bg, Drugitesportove.com и Ranica.bg.

Запазете следващата си неделя за едно изключително изживяване, в което битуват в едно - прекрасна природа, изкуство, игри и екстремни дози адреналин. Всички елементи от програмата на събитието са безплатни за участниците.

Мария Маркова