„Заветът на Кан Кубрат“ получиха третокласници от община Костинброд

2260 преглеждания

Инициативата e на фондация „Въздигане“

Третокласници от училищата в община Костинброд, получиха книжки-комикс „Кан Кубрат. Заветът на българите“. Патриотичният подарък е част от инициативата на фондация „Въздигане“, която за трета поредна година организира кампания за дарение на над 70 000 комикса със завета на българите, предназначени за третокласниците в страната. Целта на инициативата е да образова и възпитава децата в заедност, любов към знанието, историята и България.

Днес, представители на Фондацията се срещнаха с третокласниците от община Костинброд. Малките ученици получиха книжката в своеобразен урок по родолюбие с образователни въпроси и интересна игра. Две важни неща научиха и запомниха днес малчуганите: „Знанието е супер сила” и „Заедно можем всичко”.

Комиксът за Кубрат е част от цяла поредица с рисувани книжки, представящи забележителните наши владетели като кан Аспарух, кан Крум, кан Омуртаг, спасителят на Европа - кан Тервел и др. Повече информация за тях и фондацията може да откриете ТУК

Кампанията в общините на запад от София продължава в петък, когато малките ученици от Сливница и Алдомировци ще получат подаръка и ще се запознаят с историята на славните българи.

Фондацията тази година отправя и едно предизвикателство за всички третокласници получили комикса и техните преподаватели да участват в конкурс. В него може да участват само третокласници към училищата в страната получили книжка-комикс „Заветът на Кан Кубрат. Всяка кандидатура трябва да съдържа:

- Стихотворение на тема „Как е приложим в днешно време Заветът на Кан Кубрат“;

- Три имена и контакт на учителя за обратна връзка;

- Списък с имената на участващите деца

- Наименование, адрес и телефон на училището;

- Снимка от получаването на комиксите на децата;

- Кратко клипче с рецитал на стихотворението.

Крайният срок за участие е до 14 декември 2018 г. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на сайта и фейсбук страницата на Фондацията.

От създаването си до днес Фондация „Въздигане“ работи в посока съхранение на българския дух и културно наследство, като по интересен и достъпен за децата начин, припомня за миналото и делата на нашите предци.

EspressoNews