„Математическо Пътешествие през науките“ предприеха учениците от Второ ОУ „Васил Левски“

1539 преглеждания

„Математическо Пътешествие през науките“ предприеха учениците от Второ ОУ „Васил Левски“-град Костинброд.

В сградата на НЧ “Заря – 1914“ представиха събитието е част от дейностите по проект, който реализира учебното заведение BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС) – фаза І“ – 2016 – 2018 г.

Неговата цел е да създаде условия за повишаване на потенциала на учениците и възможностите им за успешно завършване на основното образование чрез допълване, развиване и надграждане на техните знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище.

Чрез проекта ще бъдат преодолени и образователните дефицити на учениците, които срещат затруднения в подготовката си по задължителните предмети, ще се повиши и мотивацията им за учене.

„Искам да съм добър математик“ бе темата на урока, по време на който учениците демонстрираха придобитите от тях знания по теми като „Звезди и съзвездия“, „Тайните на моретата и океаните“ и „На земната повърхност“. За финал възпитаниците на Второ ОУ “Васил Левски“ представиха театрална постановка за шопите, озаглавена „Който не работи, не трябва да яде“.

Ръководители на изявата бяха г-жа Катя Здравкова и г-жа Галина Тахерска.

С интерактивната си презентация децата показаха на своите гости, съученици и учители, че „математиката е навсякъде около нас“.

Гости на събитието бяха г-н Любен Кънчев- заместник-кмет на община Костинброд, г-жа Даниела Борисова - директор на Първо ОУ “Васил Левски“, представители от НУ “Отец Паисий“- с. Драговищица, кметове на населени места от общината, родители и учители.

Г-н Кънчев поздрави децата за представянето, както и домакина на срещата г-жа Красимира Манова – директор на Второ основно училище. По думите му, именно това е Европейският подход, който ще осигури добро бъдеще на децата и страната ни. „Учете и успейте в живота!“, пожела на учениците заместник-кметът на община Костинброд.

EspressoNews