"Неронци" от Божурище събират средства за построяване на паметник на бележития художник

1506 преглеждания

"Неронци" от Божурище събират средства за построяване на паметник на бележития художник

Клуб “Неронци”, без прекъсване организира онлайн търгове, за картини рисувани от начинаещи художници, божурчани, които се продават, с цел създаване на статуя на Димитър Казаков - Нерон в близост до полицейският участък в град Божурище.

Неговите последователи посвещават част от времето си, за да сътворят невероятни произведения на изкуството и да отдадът почит на твореца на Божурище. Тази седмица затвори поредният търг и от него беше закупена невероятната картина с роза от ученичк на СУ “Летец Христо Топракчиев“. Така картината ще краси един дом, като едновременно с това, ще подпомогне каузата на търговете.

Закупването на творбите става на фейсбок групата Клуб "НЕРОНЦИ" и с всяко дарение показва на младежите, че изкуството още се цени, че хората помнят Казаков.

Художникът прекара последните двадесет години от живота си в нашия град и изрисува множество сгради. Една значима личност за това малко градче, която носи идеята за голямото сърце и творческото мислене, на младите художници, тяхното вдъхновение, което с помоща на Валентина Станкова излезе наяве. В. Станкова или Вали Кавали, е ментор на децата и споделя техният ентусиазъм за работа. Тя е не само техен учител, но и приятел.

Търговете и другите инициативи на клуб „Неронци“, Божурище можете да следите тук

Материалът е изготвен от Микаела Спасова, ученичка в 11 клас на СУ "Летец Христо Топракчиев", град Божурище, участник в "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaУНСС.