"Община Костинброд в Европа - Европа в община Костинброд"

2478 преглеждания

"Община Костинброд в Европа - Европа в община Костинброд"

Знамена на Европейския съюз, България, Европредседателството и Костинброд посрещат пътуващите по Ломско шосе на територията на град Костинброд. Новите знамена са част от проект под название "Община Костинброд в Европа - Европа в община Костинброд", който има за цел да популяризира Европредседатеството сред българските граждани и непознатата България, която обогатява Европа. Водейки се от девиза на Българското председателство на съвета на ЕС "Съединението прави силата!".

Проектът се реализира в периода 01.01-30.06.2018 г. и предвижда три последователни кампании. Поставянето на знамената е част от първия етап, като до завърщването му, предстои поставянето на знамена на България и Европа с размер 10/50 м на най – високата сграда в град Костинброд и в oбщина Костинброд – Силози на бивш химически завод. Те ще бъдат осветени през нощта с цел да се виждат не само през деня. Знамената ще имат възможност да бъдат видяни и от пътниците на самолети, снижаващи се да кацнат на летище София. 

През следващите етапи на кампанията предстои да бъдат организирани форуми, кръгли маси др., както и заснемането на видеоклип, с които ще се популяразира българското европредседателство. 

EspressoNews