Пожарево ще се включи в „Часът на Земята”

1954 преглеждания

На 19 март от 19:00 ч. в салона на НЧ "Васил Левски 2012”- с. Пожарево, ще се отбележи „Часът на Земята”. В програмата е заложена прожекция на хубав филм за планетата Земя.

„Часът на Земята” е най-голямата природозащитна инициатива в света, която започва през 2007 г. Започнал като кампания, приканваща жителите на Сидни да угасят осветлението за един час, "Часът на Земята" се разрасна и стана една от най-сериозните световни инициативи за борба с климатичните промени. Кампанията се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата.

„Частът на Земята” дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени. По време на Часът на Земята, милиони хора от целия свят символично ще угасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще.

През 2014 година в предизвикателството за градовете на „Часът на Земята” са се включили над 2120 града,  с изключителни мерки за справяне с климатичните промени. От тях по данни на WWF, към инициативата официално са се присъединили  42 български града.

Източници: НЧ "Васил Левски 2012" с. Пожарево, WWF