„ПредКОЛЕДНА Гозботерапия“ 2018 очаква всички желаещи да готвят и хапнат вкусно

1872 преглеждания

Ще има месене на хляб, правене на колачета и забавления за най-малките

Предколеден празник и гозботерапия ще се проведе за поредна година в с. Пожарево. Организатори на традиционното събитие са Кметството на селото и НЧ „Васил Левски 2012“. Всички желаещи да сготвят и хапнат вкусно, могат да заповядат в читалището на 1 декември 2018 г.

„ПредКОЛЕДНА Гозботерапия“ 2018 ще започне в 10:30 ч., когато ще бъде запалена старата селска пещ в центъра на селото, където всички желаещи ще има възможността да се включат в приготвянето на хляб за празничния обяд.

Работилница „Детско утро“ за коледни сувенири от дърво ще зарадва най-малките жители на селото. Заниманията ще започнат в 12:00 ч. под ръководството на Елена Костова. 12:00 ч. е и началният час, в който пожаревските баби ще покажат как се месят колачета.  

Празничната програма на „ПредКОЛЕДНА Гозботерапия“ 2018 ще започне в 14:00 ч. В нея ще вземат участие танцов ансамбъл „Огин“, вокална група „Палави ноти“ и пожаревските малки коледари. Гвоздеят на програмата ще бъде пиесата: „БЪДНИ ВЕЧЕР ОТ ЕДНО ВРЕМЕ“ с участието на актьори от театралната трупа в Пожарево.

Коледната трапеза ще бъде открита в 14:30 ч. Срещу скромно дарение за местното читалище, всеки ще може да опита коледния боб, вкусно приготвения хляб, специално греяно вино и различни кулинарни изненади от пожаревци.

Организаторите обявяват, че ще бъдат приготвени около 200 порции боб и също толкова хляб, а в детската работилница ще могат да участват не повече от 30 деца.

Източник:  „ПредКОЛЕДНА Гозботерапия“ 2018, Фейсбук

EspressoNews