„Просто Мария“ на Цвета Порязова бе представена в Бов

2165 преглеждания

Домакин на събитието бе читалищната библиотека в селото

В читалищната библиотека на с. Гара Бов Цвета Порязова представи първата си книга „Просто Мария”. Сборникът съдържа 31 разказа и 5 стихотворения. Някои от героите в разказите са плод на фантазията на автора, други са хора от реалния живот, но всички образи докосват читателя  със своята неподправеност и разнообразие.

На срещата присъстваха почитатели на прозата и поезията от Бов, Церово и Своге. Тези които познават книгата изразиха впечатленията си, като с тях заинтригуваха останалите да прочетат  „Просто Мария”.

Цвета Порязова прочете на гостите на събитието няколко от разказите си и стихотворението „Зимна приказка”, разказа за срещите си с хора в реалния живот, които са стнали герои в нейнете разкази, сподели и историята на героинята, дала името на първата й книга.

Срещата приключи с обещание втората книга на Цвета Порязова за първи път да бъде представена в Бов, като в нея да оживеят и житейските истории на някои от присъстващите на срещата.

Според писателя Никола Николов: „Езикът на авторката е свеж, чист и прозрачен, без банални шаблонни изрази и голословни описания... Достатъчни са само няколко думи, щрихи и образите оживяват. Писането има излъчване, топлота, познания и обич към хората... Това особено проличава в разказите „Просто Мария”, Едно стъпкано цвете”, „Премеждия на село”.

EspressoNews

Източник: bov.bg

Снимки: Бов - две селища с еднa история и едно име, Фейсбук