"Работилница за репортери 2018 – Родова памет" в СУ "Летец Христо Топракчиев"

1871 преглеждания

"Работилница за репортери 2018 – Родова памет" в СУ "Летец Христо Топракчиев"

Водещата на сутрешния блок на ТВ Европа Неда Василева ще е ментор на тазгодишното издание на конкурса

Управляващият директор на „Еспресо Медия“ Десислава Василева, заедно с главния редактор на информационния портал EspressoNews, Мария Маркова и журналистката и водеща на сутрешния блок на ТВ Европа, Неда Василева се срещнаха с учениците  от  9 до 12 клас на СУ „Летец Христо Топракчиев“ в Божурище.

Те представиха старта на третото издание на ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери 2018 - Родова памет" и мотивираха младите таланти на Божурище за участие, като им представиха проекта, задачите и причините и ползите, които всеки участник и местната общност имат от работилницата. Споделиха информация и за някои от наградите, за които ще се борят най-добрите, както и имената на някои от топ журналистите  които ще оценяват тяхната работа.

Десислава Василева обяви, че "Работилница за репортери 2018" ще проведе отново под патронажа на евродепутата Ева Майдел, като една от наградите на победителя в проекта ще бъде посещение в Европейския парламент в Брюксел през есента на 2018 г. Тя представи и тазгодишния ментор на проявата - Неда Василева, която ще съветва участниците, как да стават по добри и ще им дава обратна връзка за всяка тяхна разработка.

Пред учениците Неда Василева сподели: „Радвам се, че съм част от проект, който насърчава таланта на младите хора и провокира интереса им към журналистическата професия по един толкова креативен начин." и добави, че очаква с нетърпение техните разработки, ще бъде и остава на разположение за контакт и помощ на учениците.

От своя страна Мария Маркова, сподели с учениците опита и емоциите от предходното  издание и ги информира за начина на взаимодействие с тях по повод предварителните оценки, редактиране и срокове за публикуване на най-добрите произведения по всяка задача.

Те отговориха на въпросите на учениците и заедно с домакина г-жа Мая Карамфилова, директор на СУ „Летец Христо Топракчиев“ и г-жа Лидия Косева, преподавател по български език и литература ги мотивираха допълнително, да участват и да донесат домакинството на церемонията по награждаване на победителите в Божурище.

По традиция, церемонията по се провежда в училището на което е възпитаник победителя в предходното издание на конкурса.

Предстои посланиците на „Работилница за репортери“ да се срещнат и с учениците от другите училища, като първата задача ще бъде дадена на 26 февруари, а срокът за записване е 25 февруари.

Както EspressoNews писа, „Работилница за репортери 2018“ е под надслов „Родова памет“.

За да станете част от  проекта „Работилница за репортери 2018 – Родова памет”, трябва да сте ученик от 9 до 12 клас. До 25 февруари (включително) желаещите трябва да изпратят на email адрес: reporters@espressonews.bg своята заяква, която включва:

  • Имена
  • Град
  • Училище
  • Клас
  • Телефон и имейл за контакт

Всички участници ще бъдат добавени в специално създадена Фейсбук група, където ще получават седмичните предизвикателства, теоретично представяне, както и указания как да се справят със задачите.

EspressoNews