„Ролпласт Груп“ АД представи България на най-голямото изложение в Европа за иновации в прозорците, вратите и фасадите

4787 преглеждания

„Ролпласт Груп“ АД представи България на най-голямото изложение в Европа за иновации в прозорците, вратите и фасадите

„Ролпласт Груп“ АД представи българската индустрия в най-голямото изложение в Европа за иновации в прозорците, вратите и фасадите - Fensterbau. Изложението се проведе от 21 до 24 март 2018 г. в Нюрберг (Германия) и организаторите отчитат рекорд, като числата са красноречиви - в Нюрбергския изложбен център, своите продукти, решения, иновации и модели представиха 814 изложители,  като половината от тях са от чужбина. Събитието, което на всеки две години събира  архитекти, дърводелци, производители на прозорци и фасади и специалисти в областта, които показват последните тенденции при най-новите профилни системи, стъклопакети, обков, оборудване за безопасност, машини, инсталации и много други продукти, събира най-добрите в тази индустрия. По този начин, „Ролпласт Груп“ АД се позиционира в една група с лидерите в бранша - Internorm, Profine group, Rehau, Veka, Geze, Winkhause и др. и заяви своето все по-стабилно и устойчиво присъствие не само на българския, но и на европейския пазар.

Причините, поради които компанията решава да участва в изложението, според нейни представители са свърани с популяризирането на бранда и продукцията на Ролпласт в Западна Европа; разширяването на клиентската база и намирането на нови клиенти и пазари, с оглед на стратегическата цел на компанията за значително увеличаване на експорта на предлаганите продукти. Целта е да се постигне 60% износ на продукция, спрямо 30% до сега и Ролпласт да работи преимуществено за разширяващите се международни пазари.

Следващото изложение ще се проведе след две години, като то ще покаже до къде е стигнала пазарната експанзия на българския производител на врати, прозорци и щори на международните пазари, в конкуренцията на утвърдените имена в света, сред които все по-устойчиво се позиционира.

„Ролпласт Груп“ АД е създадена през 2000 г. като фирма за производство и продажба на външни и вътрешни щори. За 18 години компанията се превърна в един от водещите производители на врати, прозорци и щори не само в България, но и в Европа. През  2016 г. Ролпласт разширява продуктовата си гама като започва производство и на дървени прозорци и врати. Фирмата има производствена база с обща площ от 32 000 кв.м., През 2017 г. „Ролпласт Груп“ АД  вложи 10.8 млн. лв. в разширяването на производствената си база в Костинброд, като изгради ново производствено хале с площ  11 170 кв. м. През тази година предстои старта на още един проект за разширяване на капацитета на фирмата.  

Ролпласт има сертификат за Инвеститор клас А, както и приз за „Инвеститор на годината в областта на преработващата промишленост" за 2009 г., и приз „Инвестиция в разширяване на бизнеса” за 2017 г. на престижните награди „Инвеститор на годината“, организирани от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

EspressoNews