„Ролпласт“ подкрепя талантите от „Работилница за репортери 2018 – Родова памет“

3403 преглеждания

Шестима бъдещи журналисти ще получат специална награда от компанията

„Ролпласт“ подкрепя талантливите ученици от третото издание на ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери 2018 – Родова памет“. Компанията, която лидер в производството на PVC, дървени и алуминиеви прозорци, врати и щори в България, предоставя шест специални награди за участници, които са направили впечатляващи решения на конкурсните задачи.

Младите таланти ще получат електронни четци Kindle, които ще им обезпечат постоянен и щадящ очите достъп до книгите, които четат. „Ролпласт“, чиято производствена база е разположена в Костинброд, има развита програма за корпоративна социална отговорност, насочена към местната общност и подкрепа на устойчивото развитие на региона. Жестът на компанията е още един израз на тази политика на подкрепа и поощрение към изявите на талантливите бъдещи журналисти, които в продължение на два месеца разкриваха богатството, традициите и природните забележителности и икономически потенциал под вещото наставничество на екипа на EspressoNews и ментора на проекта през тази година - журналистът Неда Василева, водещ на сутрешния блок по ТВ Европа.

Кои ще са учениците, които ще получат електронните четци, осигурени от компанията ще стане ясно в петък, от 16:00 часа, когато в читалище „Никола Йонков Вапцаров – 1899“ в Годеч, ще започне церемонията по награждаване на най-добрите от най-добрите в „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“.

„Ролпласт Груп“ АД е създадена през 2000 г. като фирма за производство и продажба на външни и вътрешни щори. За 18 години компанията се превърна в един от водещите производители на врати, прозорци и щори не само в България, но и в Европа. През  2016 г. Ролпласт разширява продуктовата си гама като започва производство и на дървени прозорци и врати. Фирмата има производствена база с обща площ от 32 000 кв.м., През 2017 г. „Ролпласт Груп“ АД  вложи 10.8 млн. лв. в разширяването на производствената си база в Костинброд, като изгради ново производствено хале с площ  11 170 кв. м.

Ролпласт има сертификат за Инвеститор клас А, както и приз за „Инвеститор на годината в областта на преработващата промишленост" за 2009 г., и приз „Инвестиция в разширяване на бизнеса” за 2017 г. на престижните награди „Инвеститор на годината“, организирани от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaУНССVolontimeRollplastSamsoniteАвтомотор корпорация АД, ПГ "Велизар Пеев" град Своге, Монделийз България.

EspressoNews благодари на „Ролпластза жеста и подкрепата!

EspressoNews