„Ролпласт“ посрещна студенти от Лесотехническия университет

3040 преглеждания

Бъдещите експерти получиха практически знания за работата компанията

Студенти от специалност „Технология на дървесината и меделите“ и „Инженерен дизай“ от факлутет „Горска промишленост“ на Лесотехническия уноверситет посетиха производствената база на „Ролпласт Груп“ АД, в град Костинброд.

Посещението в „Ролпласт“ е част от учебната практика на студентите, които имаха възможност на място да се запознаят с технологиите и процесите на един от потенциалните им работодатели и лидер в производството на дървени, PVC и алуминиеви прозорци, врати и щори.

Възпитаниците на Лесотехническия университет бяха посрещнати от Светлин Николчев - изпълнителен директор на „Ролпласт“, който ги запозна с историята, постиженията и предстоящите планове за развитие на компанията. Той им разказа за възможността за летнен стаж в компанията и стажантската програма, които са част от договора за сътрудничество и съвместна дейност между между университета и „Ролпласт“, който бе подписан през април. Той акцентира специално и върху дейностите на компанията свързани с подкрепа на обществени проекти в различни сфери и насърчаване и мотивация на многобройните служители.

Студентите имаха възможност да разгледат почти всички отдели от базата на най-големия произодител на дървени, PVC и алуминиеви прозорци, врати и щори в България. Те посетиха цеховете „Дървени врати и прозорци“, „Секционни гаражни врати, „Прахово боядисване“, „PVC”, „Стъклопакети“, „Алуминиеви врати и прозорци“ и др.

Методи Методиев - директор „Производство“ и Радослав Бъчваров - мениджър „Производство на дървени врати и прозорци“, запознаха студентите по-подробно с технолотичните процеси, материалите и партньорите, с които работи водещият производител на прозорци, врати и щори.

EspressoNews