„Ролпласт“ ще връчи специални награди в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“

3030 преглеждания

Петима участници ще получат електронни четци от компанията

„Ролпласт“ подкрепя учениците, впуснали се в четвъртото издание на ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“. От компанията, която е лидер в производството на PVC, дървени и алуминиеви прозорци, врати и щори в България, ще връчат специални награди на петима участници.

Авторите най-впечатляващите журналистически материали в рамките на конкурса-обучение, ще имат възможността да получат електронни четци Kindle, с които да имат постоянен и щадящ очите достъп до любимите си книги.

Връчването на поредните специални награди в „Работилница за репортери“ е продължение на дългогодишната политика на „Ролпласт“ за подкрепа на местната общност и устойчивото развитие на региона. Този жест на корпоративната социална отговорност на компанията, чиято производствена база е разположена в Костинброд, е още един израз на подкрепа към талантливите бъдещи журналисти, които в рамките на шест седмици усвояваха тънкостите на журналистическата професия под вещото менторство на екипа на регионалния новинарски портал EspressoNews.bg и утвърдени журналисти и преподаватели, в лицето на Миролюба Бенатова, Емил Спахийски, Доника Ризова и ас. д-р Иван Вълчанов.

Кои ще бъдат учениците - носители на специалните награди на „Ролпласт“ ще стане ясно на 18 май, по време на церемонията по награждаване на участниците в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“.

„Ролпласт Груп“ АД е създадена през 2000 г. като фирма за производство и продажба на външни и вътрешни щори. За 18 години компанията се превърна в един от водещите производители на врати, прозорци и щори не само в България, но и в Европа. През  2016 г. Ролпласт разширява продуктовата си гама като започва производство и на дървени прозорци и врати. Фирмата има производствена база с обща площ от 32 000 кв.м., През 2017 г. „Ролпласт Груп“ АД  вложи 10.8 млн. лв. в разширяването на производствената си база в Костинброд, като изгради ново производствено хале с площ  11 170 кв. м.

„Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ MagnitАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeSamsoniteBHTC МЕТРОПГ "Велиза Пеев"

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRсп. Мениджърnoviteroditeli.bgobekti.bgTeen Station

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“: Община Враца