"Спортист 1959" Своге се класира за четвъртфиналите на БГО баскетболна лига

1733 преглеждания

Свогенският отбор се изправя срещу "Брикс" София на четвъртфиналите

В трета решителна среща от осминафиналите на БГО Баскетболна лига, отборът на "Спортист 1959" Своге се наложи над отбора над "Хелга" София с резултат 68:57 точки.

Свогенци взеха първата четвъртина с добра преднина от 7 точки - 21:14. Втората и третата четвъртини бяха равностойни, като втората завърши наравно, а третата с две точки в полза на "Хелга".

Общия резултат след третата четвъртина, остана в полза на "Спортист 1959", които водеха с 5 точки преднина. Те спечелиха и последната четвъртина и с това и решителната среща.

Най-резултатен за победата бе Димитър Станиславов с 20 точки, 12 и 14 точки отбелязаха съответно Евгени Петров и Мартин Николов. С 10 точки завърши Емил Горанов.

За отбора на "Хелга" отново над всички бяха Петър Загоров и Георги Брестнички, като първият завърши с дабъл - дабъл от 18 точки и 14 борби, а вторият отбеляза 19 точки.

Така с резултат 2:1 победи в серията, тимът на Своге за трета поредна година се класира за четвъртфиналите на лигата.

На четвъртфиналите "Спортист 1959" ще се изправи срещу отбора на "Брикс" София, като първият мач от серията е в сряда /18 април/ от 20:15 часа в зала "Триадица" София.

 

Ангел Лазаров