Супервизия с домашните помощници и социални асистенти по проект „Независим живот за гражданите на Сливница“

1183 преглеждания

Супервизия за домашните помощници и социални асистенти от община Сливница по проект „Независим живот за гражданите на Сливница“ ще се проведе в салона на общината от 09:00 ч. и от 11:00 ч. на 28.07.2017 г., става ясно от публикация на официалният сайт на община Сливница.

Във връзка с реализирането на проекта, на 28.07.2017 г. в салона на общината в диапазона от 08:00 до 18:00 ч. ще се проведат по отделен часови график и индивидуални супервизии с доставчиците на социални услуги.

Община Сливница стартира проект „Независим живот за гражданите на Сливница”, чиято основна цел е подобряване качеството на живот и на достъпа до услуги за социално включване в отговор на комплексните потребности, включително и здравни на  хора с трайни увреждания в това число и възрастни над 65 години в невъзможност за самообслужване с цел преодоляването на последиците от социалното изключване и бедността, чрез създаване на условия и интегрирани грижи  за независим живот и социална интеграция в обществото.

Специфичната цел на проекта е подобряване на достъпа на хора с увреждания и хора над 65 години, в невъзможност за самообслужване до услуги за социално включване и здравеопазване, да се осигури социално включване на зависимите лица в обществения живот и превенция на настаняването им в специализирани институции, да се създадат нови работни места в сектора на социалната политика.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

EspressoNews