„Толева махала“ и Божурище на протест срещу трафика на бул. „Европа“

1723 преглеждания

Гражданското недоволство е провокирано от преминаване на стотици тежкотоварни автомобили

Жители на квартал „Толева махала“ и на Божурище започнаха тази сутрин протест на спирката на автобус №54 на бул. „Европа“ с искане за продължаване на бул. „Царица Йоанна“ от ж.к. „Люлин“ до Индустриална зона „Божурище“. Те протестират за втори път тази година.

Гражданското недоволство е провокирано от преминаване на стотици тежкотоварни автомобили през квартала. Години наред местните чакат нов, адекватен път, но такъв още няма, информират от NOVA. По думи на протестиращите след първия протест това лято не е имало ефект.

Кметът на район „Връбница“ Младен Младенов заяви, че от тогава са проведени три срещи, но към момента не е взето решение кой път да бъде използван.

Кметът на Божурище Георги Димов беше категоричен, че е необходимо да бъдат отпуснати дотатъчно средства. Според него този път ще привлече повече инвеститори в зоната.

Изпълнителният директор на Национална кампания Индустриални зони Антоанета Барес заяви, че миналата година е бил подаден проект, в който да бъдат отпуснати 19 000 000 лв. от държавата, за външна пътна връзка. В момента проектът е в Министерство на финансите, а след това ще подлежи на решение от Министерския съвет. Според нея проблемът не е в отпускането на средства, а в избиране на пътния участък.

EspressoNews

Източник: NOVA 

Тагове