"Хайдушки ручей" потопи жители и гости на с. Градец в магията на фолклора

2788 преглеждания

Фестивалът се проведе за пети пореден път

В магията на фолклора потопи жителите и гостите на село Градец петото издание на фестивала „Хайдушки ручей“. Той се организира от НЧ “Труд и просвета-1941”, кметство с. Градец и е подкрепен от Община Костинброд. 

Фестивалът беше открит от кмета на община Костинброд Трайко Младенов, който заедно с кмета на с. Градец Искра Димитрова и        Снежана Радева - секретар на НЧ „Труд и просвета-1941“, поздрави публиката и участниците в „Хайдушки ручей“.

В речта си Младенов приветства всички с добре дошли, пожела успех на съставите и много положително настроение на гостите на фестивала. Той не скри, че е очарован от организацията и от факта, че „Хайдушки ручей“ се превръща в традиция, за чието утвърждаване кметът изрази готовност да съдейства, за да може в бъдеще фолклорното събитие да достига още по-големи мащаби.

Мероприятието беше уважено и от д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд и Борислав Борисов- кмет на с. Петърч.

Фолклорната програмата беше открита от домакините от Танцов състав “Хайдушки ручей” - село Градец, с хореограф Венцислав Спасов.

В петото издание на фестивала взеха участие 17 състава от цялата страна, сред които групи, самодейни и професионални състави, оркестри, ансамбли и индивидуални изпълнители на български фолклор.

EspressoNews