„Хиляда дървета за децата на България", дава възможност на училищата, детските градини и детските ясли да спечелят 100 дръвчета, които да засадят в своя роден край

2244 преглеждания

Стартира третото изданиe на кампанията "ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ", която се провежда като лесна и приятна за децата игра. До 12-ти март всички желаещи деца на България и техните родители и учители могат да се регистират за участие в играта и да спечелят, а след което и да засадят около 100 дръвчета в своя роден край.

Целта на играта е десетки хиляди млади хора на територията на цялата страна да могат да засадят дърво, да станат част от промяната на обществото, на тяхното бъдеще, да бъдат информирани за ползите от дърветата, за баланса в природата, за важността да пазим чисто и радостта от това да правим добро.

Играта е предназначена за всеки един клас/ група от всяко българско училище, детска градина, детска ясла, цели училища, градини, ясли, домове за деца лишени от родителски грижи, организации или групи на и за деца/ младежи на територията на цяла България. 

Всеки отбор, желаещ да участва в играта трябва да добави снимка с подходящ текст към нея (например: Защо искате да спечелите?), на една от темите - нашият клас (група, общност), нашето училище/ градина/ ясла/ институция, нашето населено място, пролет, природа, гора, добри дела, как да опазим природата, как виждаме по-добро бъдеще или свързани с тези тематики снимки, на страницата www.gorata.bg, в раздел "Игра" и подраздел "Добави снимка" .

Спечелилите ще имат възможността да допринесат за озеленяването на района, в който се намират, засаждайки наградата си, която е 50 - 100 фиданки. Предвидени са да бъдат подарени минимум 20 000 дървета, разпределени в минимум 200 награди, всяка от които представляват по 100 фиданки (малки дървета).

Играта с награди "ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ" се организира и управлява от Фондация "77", регистрирана като естествено продължение на инициативата "Когато станем 100 000 ще посадим гора", която има за цел засаждане на милиони нови дървета за България, с участието на колкото се може повече млади хора, училища и детски градини, като до този момент има засадени над 170 000 нови дървета за България. Както EspressoNews писа, създател на инициативата е Никола Рахнев, който даде специално интервю пред екипа на EspressoNews.

За повече информация относно играта  "ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ“ и правилата към нея, може да научите от страницата www.gorata.bg или Facebook страницата на инициативата.

 

Александра Джамалова