"Я тропнете, да тропнем" разлюля Сливница

1910 преглеждания

За трета поредна година Фолклорното надиграване „Я тропнете, да тропнем“ се проведе на територията на Софийска област, под патронажа на Областния управител - Росица Иванова. Тази година домакинството беше поето от кмета на община Сливница – Васко Стоилков, който заедно със своя екип създаде отлични условия за представянето на всички участници.

Организаторите от Фестивална Програма „Приятели на България“ и нейният управител – Цветан Иванов, отново показаха високо майсторство и професионализъм при реализиране на събитието.
Спортната зала "Арена Сливница" беше тясна за талантливите самодейци, които освен основната сцена, изпълниха и сцената пред залата.

652 – ма участника от 31 състава от страната, през целия ден танцуваха под живите ритми на българската народна музика.
Усмихнатите лица, пъстрите костюми и ведрото настроение на участниците се пренесоха и сред зрителите, които изпълниха трибуните и самоотвержено аплодираха от първия до последния участник.

Специалната награда на Областния управител грабна Клуб за хора и ръченици “Боговица“ от гр. София. Наградата за най-добро изпълнение на хоро от шопската етнографска област получи Танцова група „Фолкпалитра“ от гр. София. Наградата за най-добро комплексно изпълнение на деца до 16 години от Софийска област, получи Танцов състав „Ритмика“ гр. Драгоман. Наградата за най-добро комплексно изпълнение за възрастова група над 16 години, взе състава „Стар мерак“ от гр. Етрополе.

Една от най-важните награди – за най-малък участник, грабна 6 годишният Димитър Асенов Цветанов от село Алдомировци, община Сливница. Награди връчи и кметът на Сливница и организаторите от Фестивална Програма „Приятели на България“.
С много слънце и добро настроение беше съпътстван целият ден за организатори, участници и гости.

Областният управител закри събитието, като благодари на всички за това, че поддържат българските традиции и пазят жив духа на българщината.

Източник: Община Сливница