10 дни остават до старта на "Джуренец куест"

2132 преглеждания

Побързайте и се запишете за участие

За трета поредна година любителите на планинското колоездене от цяла България ще имат възможност да вземат участие в „Джуренец Куест“. Състезанието по високопланинско колоездене, на което EspressoNews е медиен партньор, е организирано от Община Своге и под патронажа на кмета г-н Емил Иванов, ще се проведе на 16 юни от 10:30ч. (старт) от градски стадион – Своге и е в следните категории: младежи от 16 до 18 години включително; мъже от 19 до 40 години включително; ветерани от 41 години нагоре и жени и девойки от 16 години нагоре.

Всички желаещи да въртят педали сред уникални природни красоти могат да заявят участие на онлайн платформа, която е достъпна на интернет адрес https://drace.bg/bg/event/113. Записването продължава до 24 часа на 15-ти юни.В съботния ден на 16-ти в периода от 8:30 до 10:30 състезателите ще получават състезателни номера, минерална вода и шоколад, осигурен от спонсорите „Монделийз Интернешънъл“. Състезанието е в стил „Крос кънтри“, дължината на трасето е 43 км. с положителна денивелация 1700 метра. Общият награден фонд е 1350.00 лева.

Стартът ще бъде даден от стадиона на град Своге, след което предстои набиране на височина към село Желен, махала „Драганово Бърдо“ и към село Лесковдол. Следва излаз на пътеката Ком-Емине в посока към връх Чукава и връх Джуренец. Атаката на Джуренец е тежка, като най-високата точка от маршрута е именно на него – 1394 метра. От върха се откриват  величествени гледки към върховете Чукава, Мургаш, Козница и Витоша планина. Следва спускане и обиколка в землищата на селата Лесковдол, Батулия и Буковец, като финалът на състезанието отново е на градския стадион в Своге. На всеки чекпойнт  има осигурена  минерална вода за състезателите. На СТАРТ/ФИНАЛ ще бъде изградена шатра от BAZE, където, в случай на нужда, велосипедите ще могат да бъдат ремонтирани. Ще има и водоструйка за измиване на колелата.  Времената ще бъдат автомачтично отчитани от DRACE.bg

Маршрутът минава през вековни дъбови и букови гори, пасища и чукли. Освен уникалния пейзаж, състезатели ще могат да се полюбуват и на много диви животни, които обитават свободно и необезпокоявано красивата местност, живейки в хармония с природа, пастири и туристи.

За третото издание на състезанието организаторите са се погрижили да осигурят много награди, атракции и забавления за публиката.  Най-ранобудните ще имат възможност да полетят с въздушен балон над стадиона в Своге в часовия период от 07:00ч. до 09:00ч. Ди Джей ще се грижи през целия ден за доброто настроение на всички. Осигурени са и много игри и томбола с публиката, като голямата награда от нея е чисто нов велосипед. Повече информация и детайли за събитието можете да откриете във фейсбук профила, както и на уеб сайта на състезанието.

Партньори на състезанието са: Велоклуб „Велокрация“, фирмите „Уинбет“, „Мургаш 88″, „Монделийз Интернешънъл“, „Драг“ и „Бейз“. Медийните партньори са EspressoNews и „МТБ-БГ.ком“

EspressoNews