140 тона отпадъци извозиха от нерегламентирано сметище в Церово

1340 преглеждания

То обхващаше и част от вододайната зона на селото

Поредно нерегламентирано сметище беше почистено на територията на община Своге. По инициатива на кмета на общината Емил Иванов и неговия заместник инж. Валентин Михайлов, както и във връзка с получени сигнали от граждани, незаконното сметище, образувано в бившата кариера в махала Полената, село Церово, беше почистено.

Повече от 10 години на мястото се изхвърлят строителни, едрогабаритни и битови отпадъци, което може да бъде опасно, предвид факта, че част от кариерата и близката реката са една от вододайните зони на селото и натрупването на отпадъци може да доведе до влошаване на качеството на питейната вода. За да се предотврати появата на такъв проблем, и за да се спре замърсяването на околната среда, Общинската администрация предприе спешни мерки, като от  нерегламентираното сметище бяха събрани и извозени 140 тона строителни и едрогабаритни отпадъци.

Община Своге призовава своите жители и гости да бъдат отговорни и да не допускат образуването на нерегламентирани замърсявания. От ведомството заявяват, че ще продължат да полагат усилия за поддържането на чистотата на своята територия и отстраняването на нерегламентирани сметища, за да може района на Своге да продължи да бъде атрактивна за туристите дестинация.

 EspressoNews