15 септември бе радостен и оживен ден в Сливница

1818 преглеждания

15 септември бе един радостен и оживен ден в Сливница. Всички деца, родители и учители бързаха за началото на учебната година.

В СУ "Св. Св. Кирил и Методий", в 10:30 ч., започна тържествена програма по случая. Тя се състоеше от песни, танци и приветствията на кмета на община Сливница, г-н Васко Стоилков и директорката на училището, г-жа Евгиния Анакиева.

Учителите бяха отрупани с букети, присъстваха много малки деца, които гледаха своите братя и сестри започващи училище отново. Разбира се, там бяха и нервните първолаци които с нетърпение очакваха да минат под венеца. След тържеството първи, втори и трети клас се запътиха към началното училище, за да научат новостите и да поговорят с учителите си затова какво ги очаква занапред.

В професионална гимназия "Никола Й. Вапцаров" тържеството започна малко по-рано, като и там учениците показаха своите таланти и по този начин дадоха един прекрасен старт на учебните занятия.

Животът кипеше в училищата, а и в самия град, тъй като всички празнуваха своят първи учебен ден. Учениците се срещнаха с учителите и класовете си и сложиха официален край на лятната ваканция.

Ния Кръстева - посланик на община Сливница от конкурса "Рботилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България"