160 години образователно дело в Бов

1413 преглеждания

Празникът започна в двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с тържествен водосвет

На 1-ви юни, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” отбеляза 160 години просветно дело в Бов. Празникът започна в училищния двор с тържествен водосвет и връчване на свидетелствата за завършен начален етап на образование. Ръководството, колективът и учениците получиха десетки поздравителни адреси, цветя и подаръци.

Учителите и учениците бяха подредили изложба от снимки, детски рисунки, събрали в себе си частица от дългогодишната школска история.

Кулминацията на празника беше празничният концерт - спектакъл „ОТ ВЕКОВЕ-ЗА ВЕКОВЕ...”., който беше открит от директора на училището Людмил Грозданов, с благодарност към всички за уважението и подкрепата. Директорът се спря на значими исторически моменти, на постиженията от миналото до наши дни и изказа уважение и почит към хората, изградили и утвърдили училището в Бов.

Гости на празника бяха и Росица Иванова - началник РУО /София регион/, Нина Копринджийска - зам.-кмет на община Своге, бивши и настоящи директори, учители и ученици.

Росица Иванова поздрави присъстващите в големия читалищен салон с пожелание за здраве и бъдещи успехи на просветителството в селището.

Поздравителни адреси поднесоха и г-жа Копринджийска от името на община Своге и читалищният председател в Бов д-р инж. Младенов.

В празничния спектакъл, по сценарий и режисура на Б. Димитрова, децата разказаха  за своето село и родното училище. Част от програмата бяха: любителските формации ТС „Бовяне”, с р-л В. Терзиева, С. Петков - солист към певческа група „Бовска китка”, с р-л К. Инкова, ДВГ „Litlle Monkeys”, с р-л С. Събев, И. Петрова, с изпълнение на съчетание по художествена гимнастика.

Концертът  завърши с празнични фойерверки на фона на „Многая лета”.

EspressoNews

Източник: bov.bg

Снимки: bov.bg