17 са загиналите край Своге, местните излизат на протест

1615 преглеждания

Четирима ранени са в критично състояние

17 станаха жертвите на катастрофата край Своге през вчерашния ден. По информация на Прокуратурата, 17-тият загинал е починал по пътя и не е бил закаран в болница. Бил е разпознат миналия ден от близките си.

В четири болници в София се лекуват ранените при инцидента. Четирима от тях остават в критично състояние и с опасност за живота. На по-леко ранените предстоят наблюдения и последващи интервенции.

Вече е повдигнато обвинение и на шофьора на автобуса и собственик на фирмата превозвач Григор Григоров. Той е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице при управление на МПС, както и за причиняване на телесни повреди на повече от едно лице. Водачът е настанен в ИСУЛ, където ще премине и наложената му мярка за неотклонение от 72 часа. Прокуратурата ще поиска той да бъде оставен за постоянно в ареста.

Междувременно жители на Своге организират протест от 17:00 часа в сряда. Така те ще поискат  да бъде поправена настилката на фаталния завой на Искърско дефиле, където загинаха 17-те души.

EspressoNews