24-часов контрол и достъп от мобилни устройства до видеонаблюдението има в Костинброд

1529 преглеждания

Служители преминаха обучение

С обучение на служителите по обществен ред и сигурност продължи работата по въвеждането и експлоатацията на системата за видеонаблюдение в Костинброд.

Първият етап от нейното изграждане стартира през месец март миналата година, а вторият бе реализиран в началото на 2018-та с поставянето на камерите в града.

Припомняме, че проектът по въвеждане на видеонаблюдение в община Костинброд включва поставянето на камери на ключови точки, свързани с мултифункционален сървър, като в системата са използвани едни от най-иновативните технологии в областта на видеонаблюдението за откриване и следене на автомобили в нарушение на Правилника за движение или хора, извършващи закононарушения, вандалски и хулигански прояви.

След преминатото обучение, дежурните по реда и сигурността общински служители вече контролират камерите в Костинброд. Достъп до видеонаблюдението имат още в офиса на местния Инспекторат, както и в РУ- Костинброд.

Наблюдението е 24-часово, а служителите, отговорни за него, могат да достъпват камерите и от мобилни устройства като таблети и телефони и да следят ситуацията в реално време.

EspressoNews